26.04.2017- Rusça Mütercim Tercümanlık Bölümü UTEF Etkinliği

Avrasya Üniversitesi Mütercim-Tercümanlık (Rusça) bölümü ile Karadeniz Teknik Üniversitesi Rus Dili Ve Edebiyatı bölümü öğrencileri işbirliğiyle 21-26 Nisan 2017 tarihleri arası düzenlenen UTEF (Uluslararası Trabzon Edebiyat Festivali)’ne katıldılar. Festival çerçevesinde 22 Nisan 2017 tarihinde düzenlenen etkinlik ünlü Rus yazar Lev Tolstoy’un hayatına ve sanatına adanmıştır. Yulya Troşiy  Rus yazar Grigori Tokarev’in sunumunu Türkçe’ye çevirdi. Etkinlikte Mütercim-Tercümanlık (Rusça) bölüm başkanı Doç. Dr. Solmaz Suleymanova tarafından hazırlanan “Lev Tolstoy’un hayata dair sözleri” adlı sunumu bölüm öğrencilerinden Yulya Troşiy ve Ceyhun Ocak gerçekleştirdi. Ayrıca şarkı ve dans gösterisi düzenlendi.  Etkinliğe katılan öğrencilerimize UTEF tarafından plaket sunuldu.